Lämpösiirtopainatus

Lämpösiirtopainatuksessa kiinnitetään ohut kalvo kuumalla prässillä tuotteeseen. Lämpösiirtopainatus on erinomainen tapa painaa esimerkiksi huomioliivit, urheilutekstiilit, bränditekstiilit ja työvaatteet koska painojälki on tasainen, yhtenäinen ja hieman muovisen näköinen.

Tarrakalvoja on saatavissa eri väreissä, myös hopean ja kullanvärisinä kuten kuvassa tai Glitter-pintaisena. Erityisen suosittuja ovat heijastinpainatukset esim. pipoissa. Lämpösiirtopainatusta käytetään paljon mm. urheilutekstiileissä kuten pelinumerot ja  logot. Lämpösiirto on helppo ja näyttävä tapa merkata yksilölliset tuotteet, kun kyse on kohtalaisen pienistä määristä.

Lämpösiirtopainatuksella voidaan painaa myös monivärisiä kuvia, jotka on tulostettu tulostin-leikkurilla painatukseen käytettävälle materiaalille. Kuva painetaan samalla tavalla tuotteeseen, esim. t-paitaan, kassiin, collegeen, työvaatteisiin.

Painettavat kalvot ovat kuitenkin ajan myötä kehittyneet kestämään selvästi paremmin kulutusta ja myös muuttuneet ohuemmiksi, sekä venyvemmiksi lisäen painetun tuotteen käyttömukavuutta. Kalvopainatus voidaan toteuttaa joko yksivärisestä kalvosta laajasta värivalikoimasta, tai painamalla esim. jokin kuva valkoiseen kalvoon, joka mahdollistaa esim.valokuvien tms. hyvin moniväriset painatukset. Tulostettavan lämpösiirtomateriaalin osalta painatus tehdään tulostimella valkoiselle kalvolle ja se prässätään tekstiilituotteen pintaan. Tässäkin voi käyttää koko värispektriä. Tulostettavan lämpösiirtomateriaalin osalta tulee ottaa huomioon, että 15-20 pesun jälkeen saattavat värit alkaa himmetä.

Siirtokalvot on useimmiten valmistettu polyuretaanista ja ne kestävät hyvin myös pesun kunhan noudatetaan painomenetelmäkohtaisia erityisohjeita. Todella pienet painatuksen yksityiskohdat eivät useinkaan ole toteutettavissa siirtokalvolla joten painoaineisto tarkastetaan tällaisten varalta ennen tuotantoa.

Suosittelemme pesemään painetut vaatteet enintään 40C-lämpöisessä vedessä nurinpäin käännettyinä.

1-värisiin siirtokuvakalvoihin käytämme 3M, PoliFlex- ja Stahls-siirtokuvamateriaaleja. Painetut siirtokuvat tehdään käyttäen PoliFlex siirtokuvakalvoa johon painatus toteutetaan suoraan EcoSolvent painoväreillä. Siirtokalvo on OEKO-TEX® STANDARD 100 sertifioitu.

OEKO-TEX:n ® ECO PASSPORT -sertifiointi 1

lamposiirtopainatus